Mail’e Resim Nasıl Eklenir ?
27 Eylül 2008

Maile nasıl resim eklenir ? derken dosya eki olarak (kiminde dosya Ekle, kiminde attach file kullanılarak) resim göndermeden bahsetmiyorum. Bazen bir e-posta alırsınız ve maili açınca içinde resimler görürsünüz ya, bahsettiğim işte bu. Karşı taraf maili açınca eklediğim resimler direkt görünsün diyorsanız yöntem şöyle:
Önce eklemek istediğiniz resmi (birden fazla da ekleyebilirsiniz), resim barındırma hizmeti veren bir siteye yüklemelisiniz. Bunun için birçok alternatifiniz var. En çok kullanılanlar ImageShack, TinyPic ve Türkçe bir site olan Yukle.Tc. Hepsinde resim yükleme işlemi aynı şekilde yapılıyor. Ben Yukle.Tc’ye göre anlatacağım.
1-www.yukle.tc adresine girip Gözat butonuna basın, resminizi seçin ve Yükle (upload) butonuna basın.
2-Yükleme tamamlandığında karşınıza birkaç tane link gelecek. Bunlardan (Yukle.Tc’de Link, ImageShack ve TinyPic’de DirectLink yazar) Link yazan yerdeki linki seçip kopyalayın.
3-Kopyaladığınız bu linki internet tarayıcınızda boş bir sayfa açıp adres satırına yapıştırın ve Enter’a basın. Sayfada resmi görüyorsanız problem yok.
4-Şimdi boş sayfada açtığınız bu resmi farenizle sürükleyip mailinizdeki yazı yazdığınız yere bırakın. Bıraktığınızda resim görülüyorsa işlem tamamdır. Maili gönderdiğiniz kişi maili açtığında eklediğiniz resmi görecektir.
GMail, Yahoo ve Hotmail’de mail içine resim ekleme işlemi bu şekilde yapılıyor. Mynet ve diğerlerinde denemedim fakat büyük ihtimal aynı yöntem geçerlidir.
Not: Ekleyeceğiniz resim veya fotoğrafın uzantısı .bmp ise bunu jpeg, gif yada en azından png uzantısına çevirmenizde yarar var. Çünkü bmp uzantılı bir resim, eğer çözünürlüğü de yüksekse boyutu birkaç mb’ı bulabilir. Bu da resmi, resim barındırma sitelerine eklerken işlemin uzun sürmesine neden olur.








Çok teşekkürler tam da ihtihacım alon şeydi
GARDAŞ KESNİLİK OLMUYOR.
BÜTÜN LİNKLERİ KOPYALAYIP KENDİME MAİL
YOLLADIM DENEMEK İÇİN OLMADI.
Kardeş ben de şimdi denedim oluyor. Kopyaladığınız linki internet tarayıcınızın adres satırına yapıştırıp Enter’layın. Resim açıldıysa şimdi resmi fareyle tutup mailinizde yazı yazdığınız alana taşıyıp bırakın.
çok teşekürler tam aradıqımı buldum ilk bütün linkleri denedim fakat hepsinde hata verirken en sonuncu linkte işe yaradı çok saqolun XD
Kardeşim sağolasın. İnternette arıyorum, hep saçma sapan bilgiler karışık işlemler falan. Senin yöntemin kolay ve içlerinde en anlaşılır olanı. Paylaşım için teşekkürler
çok tşekkürler….:)çok makbule geçti