Rss YayınıKaraKlavye

Kasım 2008 Memur Alımları

07 Kasım 2008  

Ortaöğretim ve önlisans Kpss sonuçları açıklandı ve şimdi herkes merakla kasımda yapılacak memur atamalarını bekliyor bu arada memur alımları ne zaman yapılacak sorusuna cevap arıyor.

Ösym’nin yapacağı genel atamalar için gerekli Kpss tercih kılavuzu şu an hazırlanma aşamasında olup yakın zamanda yayınlanacak. Bu kılavuzda sadece memurluklar ve 399′a tabi sözleşmeli personel pozisyonları bulunacak.

Ösym’nin değilde her kurumun kendi yaptığı memur alımları da var. Bu kadrolar şöyle:

  • İşçi Alımları
  • Askeri kurumlara alınan sivil memurlar
  • 4B’ye mensup personel alımları
  • Adalet Bakanlığı tarafından alınacak zabıt katibi ve infaz koruma memurları
  • Mahalli idarelerin aldığı zabıta ve itfaiyeci memurları

Bu kadroların ataması Ösym tarafından değil de ilgili kurumlar tarafından yapıldığından, yani toplu olarak ilan verilmediğinden hangi kurumun ilan verdiğini iyi takip etmeniz gerekiyor. Hatta ortaöğretim ve önlisans kpss sonuçlarının da açıklanmasıyla birlikte bu tür ilanlarda artış olacaktır.

Mesela Diyanet İşleri Başkanlığı 200 sözleşmeli bayan vaiz alacağını duyurdu. Ayrıca kasım ayı içerisinde yapılacak özürlü memur alımı için de  bir ilan verildi. Bu ilanları kaçırmamak için sık sık www.memurlar.net adresini ziyaret etmeniz çok önemli.

5 Kasım tarihinde “Emniyet, trafik tescil İçin 3000 sivil memur alacak” başlıklı bir haber okudum. Haber şu şekilde:

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil için 3000 Sivil Memur Alımı

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik tescil şubelerini sivil memurlara bırakıyor. Bunun için önümüzdeki dönemde 3000 memur alımı yapılacak. Şubelerden açığa çıkan polisler ise sokaklarda suçla mücadele edecek.

İkinci el araçlarda zorunlu olan noter satışı uygulaması 30 Aralık tarihinde son bulacak ve alıcıyla satıcı artık emniyette satış formu imzalayıp devir işlemini yapacak. Yani noterdeki yoğunluk emniyete kayacak. Bu uygulama trafik tescil birimlerindeki iş yoğunluğunun  %30 ile %50 arasında artmasına yol açacağından halihazırda görev yapan 3600 polisin yetersiz kalacağını düşünen Trafik Hizmetleri Başkanlığı, tescil işlemlerini sivil personele bırakmak amacıyla Maliye’ye başvurdu. Maliye Bakanı’nın 3000 sivil memur alımı talebine olumlu cevap verdiği öğrenildi.

Trafik tescil şubelerine yeni alınacak sivil memurlar genel idari hizmetler sınıfında olacak. Memurlar yoğunlaştırılmış hizmet içi eğitim verildikten sonra göreve başlayacak. Polis trafik tescil şubelerinden kademeli olarak çekilecek. Ancak tescil şubelerinde aralarında amirlerin de bulunduğu az sayıda trafik polisinin koordineyi sağlaması amacıyla bırakılması düşünülüyor.

Halen tescilde görev yapan polislerin ise karakollara ve şehiriçi trafik hizmetlerine kaydırılacağı belirtiliyor. Yeni yapılanma ile trafik denetleme şubelerindeki personel sayısının 22 bine yükseltilmesi düşünülüyor. İlgili Haber: Sedat Güneç Zaman

Ösym, Kpss Memurluk Tercihi Tarihlerini Açıkladı (16 Aralık 2008 açıklamayı oku)

Kamuya 70bin Memur Alınacak (14 Şubat 2009) TIKLA OKU


BENZER YAZILAR

Thumblated

Yorumlar

4 Yorum bırakılmış.
  1. hilal diyor ki:

    emnıyete memur alımı için aranan şartları öğrenebılır mıyım

  2. ferdem diyor ki:

    Şimdilik kesin olan tek şey Trafik Hizmetleri Başkanlığı’nın memur alımı için talepte bulunduğu ve Maliye Bakanlığı’nın bu talebe olumlu cevap verdiği.
    İleriki günlerde bu konuda açıklama yapılır kanaatindeyim.

  3. mahmut diyor ki:

    kardeşim ben emniyet te teknisyen yardımcısı olarak görev yapıyorum eğer memur alınacaksa suan orta öğretim mezunu bi çok tek.yrd var öncelik bize tanınması lazım diye düşünüyorum
    teşekürler bi yorum yaparsanız sevinirim

  4. ferdem diyor ki:

    Memur alımları ile ilgili Bakan Mehmet Ali Şahin bir açıklama yaptı. Yukarıdaki Benzer Yazılar kısmından ilgili yazıya ulaşabilirsiniz.

Copy Protected by WP-CopyProtect Thanks to Chetan.